top of page

BANDHOLM BADEHOTEL

Besøgstidspunkt: December 2021

Opdatering efterår 2022: Ny ejer siden dette ophold!

bandholm_hotel
  • Hvad: hyggeligt badehotel ud til Smålandshavet

  • Hvor: på Lolland tæt på Maribo

  • Fedt fordi: romantisk indretning, skøn betjening, afslappet stemning og klientel

SÅDAN BOR DU PÅ BANDHOLM BADEHOTEL

Vi besøgte Bandholm Badehotel en weekend i december og havde selvsagt naivt håbet på et skud sneklædt idyl, men sådan gik det dog ikke (faktisk var der derimod sne i København, suk):

bandholm

Godt man havde upgradet til et superiorværelse, der ifølge bookingsiden "emmer af romantik og stil" og "giver den helt rigtige klassiske, herskabelige og romantiske stemning":

bandholm

Super tilfreds med værelset, synes netop at det er den stemning man forventer fra et badehotel. Dog er der ret lydt i den gamle bygning og vi var noget plaget af en virkelig træls, trommetung playlist fra receptionen, der spillede fra tidlig morgen til sen aften (troede fejlagtigt at det var nogle nederen gæster, vi burde nok bare have henvendt os til receptionen med det samme, tror ikke der er så stor efterspørgsel på anonymt muzak uanset). 

Inden middagen gik vi en tur ned på havnen, hvor man bl.a. finder Bandholm Badeanstalt:

bandholm badeanstalt

Så vidt vi kunne se var der ingen faciliteter forbundet med badeanstalten (ingen sauna f.eks.), så hvorfor det kræver medlemskab at bade herfra er lidt uklart:

bandholm_badeanstalt

Om sommeren kan man tage færgen til Askø fra Bandholm, overfarten tager kun 25 minutter. Askø er forbundet med Lilleø via en 700 meter lang dæmning, så her får du 2 øer i 1 overfart. Øerne er især kendt for deres storblomstrende frugtplantager, der bl.a. kan opleves under den årlige Apple Flower Festival (har holdt nogle års pause men er tilbage i 2022). Tjek også Lilleø Vin, der er grundlagt af en gruppe passionerede mad- og vinentusiaster med Claus Meyer, Anders Selmer og René Redzepi i spidsen.

smålandshavet

Er som udgangspunkt altid mere end klar på øhop, men så nu ikke den store ide i det på denne kolde og våde decemberdag. Så hellere på med mundbindet og ned i baren!

bandholm

For jordens største fan af jordskokker (mig) var middagen et hit:

bandholm

Der manglede måske en smule på raffinement på nogle af retterne og en underlig forret bestående af rå (?) porrer i dildolie faldt ikke helt i vores smag, men for den virkelig søde betjening og gode vinmenu kvitterer jeg alligevel med et stort smil, både på dagen og retrospektivt:

bandholm gourmet

Næste morgen blev vi vækket tidligt af føromtalte receptionsmusik. Men det var der råd for, tjek lige drikkevaresortimentet til morgenmadsbuffeten: 

snapsemorgenmad

Det (igen) utrolig søde personale bedyrede at de stærke dråber skam normalt fik ben at gå på (der er endda tjekkisk Becherovka der allerbagerst, det kan man kalde et kenderudvalg!). Ellers bare en VIRKELIG god morgenmad med ALT det bedste: røget laks, DILD, røræg, wienerbrød, bobler, diverse hjemmelavet juice (og en hel masse frisk frugt, yoghurter, ost og kødpålæg, som jeg ved at de fleste mennesker udover mig sætter pris på):

bandholm

På Bandholm befinder du dig altid under en lysekrone:

bandholm

Alt i alt vil jeg helt klart anbefale Bandholm Badehotel, hvis du trænger til at komme lidt væk fra hovedstaden og ned i gear. Stemningen er absolut uprætentiøs, her er det snaps til morgenmad og afslappet stemning all the way!

Om sommeren er der helt sikker anderledes gang i Bandholm og bade/strandelementet føjer uden tvivl en fin dimension til opholdet. I hvert fald kunne jeg sagtens finde på at holde cykelferie på Lolland en sommer:

bandholm

MOBIL UDEN BIL: SÅDAN KOMMER DU TIL BANDHOLM BADEHOTEL

Rejsetid fra København til Maribo med tog: 2 timer og 17 minutter, skift i Nykøbing Falster. Fra Maribo er der kun 10 kilometer til Bandhold Badehotel ad skiltet cykelsti:

cykelferie_lolland

Besøger du Bandholm Badehotel om sommeren? Så kan jeg helt klart anbefale et stop i hyggelige Nykøbing Falster, når du alligevel skal skifte tog:

nykøbing falster

Har du i stedet booket et romantisk vinter/juleophold, er det nu nok bare med at suse igennem. Har du ikke cykel med går der desuden direkte bus fra Maribo til Bandholm, turen tager et kvarter.

Disse unikke overnatninger kunne måske også interesse dig:

strandhotel røsnæs

Strandhotel Røsnæs

Lillero_Engen

Glamping deluxe: Lillero

Villa Huno luksus

Villa Huno Møns Klint

bottom of page