top of page

LYNÆS SURFCENTER: OVERNATNING I SURFSHACK

Turtidspunkt: August 2021

lynæs surfcamp
  • Hvad: Overnatning i surfshack 100 m fra Lynæs strand

  • Adresse: Lynæs Havnevej 8, 3390 Hundested

  • Fedt fordi: Afslappet og naturnært koncept

Lynæs Surfcenter drives af ildsjælene og tvillingbrødrene Johan og Jeppe Ingversen, der har boet og surfet i Lynæs helt fra barnsben. Det har åbenbart været noget af en kraftanstrengelse at få alle tilladelserne til surfcentret på plads, og selve overnatningskonceptet er der i første omgang kun givet tilladelse til for sæsonen 2021.


Krydser virkelig fingre for at lokalpolitikerne kommer til fornuft og indser hvilken kæmpe gave unge iværksættere er for kommunen, og at deres arbejde for at skabe liv og aktivitet uden for storebyen derfor selvfølgelig skal belønnes og ikke bremses. Forhåbentlig bliver det dermed også blive muligt at lægge hovedet på puden i et surfshack fra 2022 og frem.

Opdatering januar 2022: Så er overnatningstilladelsen heldigvis på plads - ind og book! 

MOBIL UDEN BIL: SÅDAN KOMMER DU TIL LYNÆS SURFCENTER

S-tog til Hillerød, herfra lokalbane til Hundested. Alternativt kan man tage toget til Roskilde og cykle den underskønne Fjordstien hele vejen herfra og til Lynæs Surfcenter (ca. 62 km). En anden mulighed er at tage toget til Holbæk og herfra cykle en anden gren af Fjordstien over Orø og med færge fra Kulhuse til Sølager og herfra den korte tur videre til Lynæs, denne rute er ca. 45 km. (se kort i bunden). Vi gemte dog cykelturen til hjemvejen.

Kort sagt fører alle veje til Lynæs Surfcenter, her er det den herligt vilde Fjordstien (rute 40):

fjordstien

SÅDAN OVERNATTER DU HOS LYNÆS SURFCENTER

Hos Lynæs Surfcenter er der flere forskellige overnatningsmuligheder at vælge imellem, fra et indendørs såkaldt pænthouse til surfshacks og glampingtelte (her dog kaldet tenthouses, måske for at undgå de ofte lidt negative glamping-konnotationer). Lynæs Surfcenter beskriver selv deres surfshacks som garanti for fuld plade på kontoen, når der skal lægges billeder op på Instagram, og den beskrivelse må siges at være meget rammende. I hvert fald var jeg ikke i tvivl om at der var her min næste fødselsdag skulle holdes, og dermed fandt vi vej til surfcentret en sensommerweekend i august:

lynæs_surfcenter

Sufcentret rummer både udstyrsbutik, café, restaurant, udlejning, surfskole, sauna, vildmarksbad og altså overnatningsområde. Her er det indgangsområdet med maritim legeplads, hæng ud-område og cool skaterrampe:

lynæs surfcenter
lynæs

Her er det stien ind til selve overnatningsområdet, der ligger lidt afsides fra surfcentret i herlige grønne rammer:

lynæs_surfshack

Udover dobbeltseng er surfshacket også udstyret med en lille opholdsstue, der ved behov kan omdannes til en ekstra seng. (Bad og toilet befinder sig i en fælles sanitetsbygning på campingområdet):

surfshack

I højsæsonen er der godt gang i surfcentrets foodtrucks så vidt jeg kunne se på Instagram, men her på en regnvåd og grå weekend helt sidst i august var der desværre ikke så meget liv i surfcentret, så vi besluttede os for at spise aftensmad på fabelagte restaurant Knud i nærliggende Hundested. Dette kan jeg SÅ meget anbefale, deres skaldyrsfad var absolut fantastisk (og resten af menukortet så bestemt også indbydende ud):

restaurant knud'

Man sidder dog supertæt derinde ved meget små borde (restauranten er meget populær, booking på weekender et must) og akustikken er temmelig katastrofal, så om overhovedet muligt ville jeg en anden gang helt sikkert vælge at sidde udenfor.

Næste morgen var det endelig blevet fødselsdagstid, desværre ikke med specielt bedre vejr af den grund (hvordan det så end er muligt...!):

surfshack_lynæs

Morgenmaden kan enten spises i restauranten eller tages med ned i surfshacket i en kurv. Morgenmaden var ok men ikke noget særligt. Ville egentlig gerne have været i sauna eller vildmarksbad, men man er nødt til at booke begge dele helt for sig selv, rimelig overkill når man kun er 2 personer og timeprisen er 500 kr. Her kunne man måske godt overveje at tilbyde fælles slots et par gange om dagen til en mere rimelig pris? Eller f.eks. halv pris til overnattende gæster?

Opdatering: fra sæsonen 2022 får overnattende gæster 1 times gratis sauna (man har saunaen for sig selv)

sauna_lynæs

Hovedattraktionen på Lynæs Surdcenter er selvfølgelig stranden og de mange forskellige kurser og camps. Deres børne- og ungdomscamps ser virkelig fede ud, så hermed er tippet givet videre til børnefamilier:

lynæs

Vi hoppede dog i stedet på cyklerne og satte kursen mod Sølager og den lille færge til Kulhuse (OBS: sejler kun om sommeren): 

sølager_færge

På trods af vejret en vældig fin tur:

fjordstien_kulhuse

Ved Hammer Bakke følger endnu en færgetur, denne gang til Orø med den gule kabelfærge Karen:

orø_karen

Hej Orø og verdens kæreste shelterplads!

orø_shelter

Vejret indbød jo desværre ikke ligefrem til badning eller andet ophold, så vi cyklede bare til færgelejet på øens vestside og tog færgen til Holbæk og herfra toget hjem. Her ruten på kort (tryk på kortet for GPX-fil til mobilen): 

fjordstien_orø
bottom of page