MARIENLYST STRANDHOTEL & SPA

Besøgstidspunkt: Januar 2019

marienlyst
  • Hvad: spahotel i Helsingør

  • Transport: med direkte øresundstog fra København eller via cykelrute 9 (ca. 45 km)

  • Prisniveau: de kører næsten altid med diverse tilbud, tilmeld dig evt. nyhedsbrevet

  • Fedt fordi: to strandsaunaer og udendørs spaområde med udsigt over Øresund og Kronborg

OM MARIENLYST STRANDHOTEL

Marienlyst strandhotel kan dateres helt tilbage til 1861, hvor det blev indviet under navnet Marienlyst Kur- og Søbadeanstalt.  Det nye etablissement gav snart de populære tyske kurbadeanstalter baghjul og blev det foretrukne mødested for datidens europæiske jetsettere, således fandt bl.a. den russiske zar og prinsen af Wales vej til Helsingør.

Meget er selvsagt sket siden da, men med udsigten til Kronborg har strandhotellet formået at bevare lidt af tidligere tiders royale glamour - om end man nok ikke skal regne med at møde prins Charles ved lejrbålet:

20210109_150823.jpg

SPAFACILITETER PÅ MARIENLYST STRANDHOTEL

Mange spahoteller ligger ud til vandet, men det er nu de færreste som kan bryste sig af en sauna direkte på standen - hos Marienlyst Strandhotel har de sågar to:

spa helsingør

Saunagus i strandsaunaen efterfulgt af en iskold dukkert i natsorte Øresund var helt sikkert min favoritoplevelse under opholdet på Marienlyst Strandhotel, så himla skönt!

marienlyst spahotel

Udover de to strandsaunaer er der en tagterrasse med boblebade og infinitypool. Det var ikke dårligt at slænge sig der med et glas bobler under åben himmel skulle jeg hilse at sige - men husk huen i vinterhalvåret.

Indenfor er der diverse varmtvandsbassiner, boblebade, dampbad og selvfølgelig en panoramasauna. Ingen spa uden en laber lounge, her i form af en pejsestue med bløde spasenge, knitrende kamin og selvfølgelig den allestedsnærværende panoramaudsigt over Øresund, Kronborg og Sverige.

SÅDAN BOR DU PÅ MARIENLYST STRANDHOTEL

På Marienlyst Strandhotel bor du godt og elegant med bl.a. guldstikkontakter (!). Kan herudover helt klart anbefale havudsigtsopgraderingen:

havudsigt marienlyst

Restaurant Marienlyst danner i de fleste tilfælde rammen om både morgenmadsbuffeten og middagen: 

Hvis man booker et af de dyrere gourmetophold spiser man i stedet middag i gourmetrestauranten Restaurant 1861, en oplevelse jeg dog stadig har til gode. Maden på Restaurant Marienlyst var dog også absolut i orden og udmærker sig ved at fokusere på klima, miljø og bæredygtighed, bl.a. i form af lokale råvarer og dermed selvfølgelig friskfangede fisk fra Øresund. 

AKTIVITETER I FORBINDELSE MED OPHOLDET PÅ 

MARIENLYST STRANDHOTEL

Selvsagt keder man sig ikke på Marienlyst, hvor man udover at boltre sig i spaafdelingen bl.a. kan leje havkajakker og cykler. Men hvorfor ikke kombinere spaopholdet med lidt sightseeing i Helsingør? Hvis man ikke er fra disse kanter (som mig) må man i hvert fald ikke snyde sig selv for et besøg på Kronborg Slot:

kronborg slot

Sørg for at komme helt til tops:

kronborg castle

Og helt ned i kælderen til de såkaldte kasematter. Her kan du blive foreviget som Holger Danske:

Tæt på Marienlyst Strandhotel finder du også M/S Museet for Søfart, der har hjemme i en ombygget tørdok. Det spektakulære design er skabt af tegnestuen BIG, der gennem museets underjordiske placering i tørdokken på elegant vis er lykkedes med at overkomme følgende benspænd: byggeriet måtte på ingen måde skygge for UNESCO-attraktionen Kronborg. Museet kan lige anes nederst i venstre hjørne: 

museet for søfart

En gåtur langs havnen kan absolut også anbefales, se lige toppen af dette fyrtårn:

helsingør fyrtårn

Tag fx elevatoren op til toppen af Kulturværftet for en fantastisk udsigt, oplev Kronborg fra søsiden med en havnerundfart, eller slå et slag forbi Værftets Madmarked:

AKTIVT SPAOPHOLD

Et aktivt spaophold lyder måske som lidt af en modsigelse, men hvad kunne ærlig talt være skønnere end en god lang cykeltur efterfulgt af sauna, havbad og ikke mindst en flaske bobler i et boblebad under åben himmel? Man kunne vel slet og ret kalde konceptet for 'Bike & Bubbles' - jeg spår det til at blive 2020'ernes nye store hit!

 

I hvert fald går den officielle cykelture 9 direkte fra København til Helsingør (ca. 50 km):

cykelrute 9

En anden mulighed (som jeg selv har tænkt mig at afprøve så snart vi slipper af med corona) ville være at tage cyklen (med toget) til Helsingør, nyde et herligt spaophold, og så fortsætte med færge til Helsingborg næste dag. Herfra kan man nemlig tage den officielle cykelrute Sydkustleden hele vejen til Malmø. Fra Malmø er man selvsagt hurtigt hjemme i København med toget igen - kunne blive en fantastisk weekendtur.

 

Undervejs kommer man bl.a. forbi Landskrona og det vilde borganlæg Landskrona Citadel, ligesom der selvfølgelig er masser at se på i Helsingborg og Malmø. Turen fra Helsingborg til Malmø er i alt 84 km, men man kan også bare nøjes med at cykle til Landskrona og så tage toget hjem derfra, så er cykelturen kun 27 km.