top of page

SURFCAMP I COLD HAWAII

Turtidspunkt: August 2019

surfcamp klitmøller
  • Hvad: Surfcamp Deluxe: 2 overnatninger fre-søn, 3 x 2 timers surfskole

  • Hvor: Klitmøller i Thy, Nordjylland

  • Adresse: Ørhagevej 84, 7700 Thisted

  • Fedt fordi: udfordrende og anderledes aktivitet, teenagevenlig ferieform, kan kombineres med badeferie

I forbindelse med min 40 års fødselsdag ville jeg fejre dagen med noget andet og lidt mere uforglemmeligt end bare en god middag, og i sidste ende faldt valget på et surfkursus i Klitmøller. På kurset mødte vi en anden venindegruppe som var ude i netop samme ærinde som mig, så man behøver altså bestemt ikke at være nogen vårhare eller erfaren vandrotte for at føle sig hjemme på surfkurset.

MOBIL UDEN BIL: SÅDAN KOMMER DU TIL KLITMØLLER

Fra København tager du toget til Aalborg, herfra videre med bus til Thisted. Her skifter du til endnu en bus, denne gang med endestation i Klitmøller. Rejsetid i alt: 7 timer (mod 5 timer i bil).

 

Alternativt kan du tage cyklen med toget til Vejle, hvor du skifter til et tog til Struer. Herfra nyt togskifte, denne gang til endestationen Thisted, rejsetid i alt 5:23. Herfra er der kun 20 km på cykel gennem Vandet Klitplantage til Klitmøller. Er der tid til det, kan du så udforske Nationalpark Thy på cykel eller f.eks. cykle en del af den berømte Vestkystrute (= Nordsøruten 12), der fører lige forbi.

SÅDAN OVERNATTER DU I KLITMØLLER: GUESTHOUSE KLITMØLLER

Hos Westwind Klitmøller kan man købe en samlet pakke med overnatning, surfkursus og gratis lån af boards og våddragter under hele opholdet. Gæstehuset er vældig hyggeligt, centralt placeret og udstyret med et stort (og rent!) fælleskøkken, så hvis kassen er slunken eller man hellere vil bruge alle sine penge i deres fede surfshop på stranden, kan man selv lave mad under opholdet. Udenfor er der masser af siddemuligheder plus sauna:

Surfcamp Klitmøller

Værelserne er simpelt indrettet men funktionelle, og man bruger heller ikke tid på at stå i kø i receptionen: ved ankomst finder man bare værelset med ens navn på døren og kan straks flytte ind, ikke noget med at tjekke ind (eller senere ud) nogen steder, lige min kop te.

Alle de surfere giver anledning til lidt anderledes henstillinger end man er vant til:

Surferregler
Surferregler

SURFKURSUS I COLD HAWAII - TID TIL AT KOMME I BØLGERNE

cold_hawai_denmark

Selve surfkurset startede allerede fredag med 2 timers undervisning kl. 15. Efter udlevering af dragt og board samt et kort sikkerhedskursus var det direkte i bølgerne. Desværre virkede instruktøren ret ung og uerfaren og brugte egentlig bare tiden på selv at surfe lidt rundt. Selvsagt var det ikke bare sådan lige at omsætte de sparsomme instruktioner fra teorilokalet til konkrete moves, og ingen i gruppen så meget som nåede op på brættet.

 

Selvfølgelig var det skønt at tilbringe så lang tid i vandet og humøret var højt hele vejen igennem, men den lange tur med det monstertunge bræt tilbage til surfshoppen bagefter kunne jeg nu godt have undværet! Havde man kunnet tilkøbe "få lokal ungdom til at slæbe mit bræt mod betaling" havde jeg gjort det, puuh, her kom kontorarmene altså til kort.

Byens eneste supermarked er heldigvis leveringsdygtigt i både kolde øl og hurtige energikilder - ja tak!

Købmand Klitmøller

ANDRE AKTIVITETER I KLITMØLLER

Man kan selv vælge om lørdagskurset skal finde sted om formiddagen eller eftermiddagen, og resten af tiden kan man så bruge på den fantastiske badestrand 5 minutters gang fra gæstehuset:

Klitmøller strand

Takket være vestkystens fantastiske badestrande (helt ærligt Nordsjællands Riviera, I taber den konkurrence STORT ;)) kan man roligt holde ferie i Klitmøller selvom rejsegruppen skulle rumme et par surfskeptikere:

Klitmøller Strand

Børn burde også være godt underholdt, her kan der samles kæmpekrapper og sære blå vandmænd en masse:

Klitmøller Strand
Klitmøller Strand

GODE RÅD TIL EN SUCCESFULD SURFCAMP I COLD HAWAII

Søndagens sidste lektion blev afholdt af en anden og langt mere erfaren instruktør. Sammen med to hjælpere brugte han hele lektionen på at stå ude i vandet og hjælpe med at sende folk perfekt afsted når den rette bølge kom. Denne fremgangsmåde var langt mere effektiv og begyndervenlig, og på de to timer nåede de fleste derfor også at komme nogenlunde op at stå flere gange, supersjovt. 

 

Ud fra denne oplevelse vil jeg afgjort anbefale at man om muligt prøver forskellige flere instruktører (i højsæsonen afholdes der flere kurser med forskellige instruktører hver dag), og under alle omstændigheder insisterer på at få hjælp undervejs. Det er simpelthen for meget at forvente, at man som helt grøn nybegynder både skal kunne holde stand over for Vesterhavets vilde strøm og bølger og samtidig have fuldstændig tjek på teknik og timing fra første sekund. - Og hvis man alligevel ikke får nogen hjælp, kan man jo lige så godt spare sig udgiften til instruktøren og bare leje udstyret.

På trods af den lidt uheldige oplevelse med den ene uerfarne instruktør vil jeg helt klart anbefale surfcampen. Det var en virkelig sjov og udfordrende weekend, og som et plus kan man desuden sagtens skifte til SUP (eller omvendt), hvis man ikke føler at man er kommet på den rette hylde.

Farvel til Klitmøller Guesthouse og en sidste optankning på Klitmøller røgeri inden den lange køretur hjem:

Surfcamp WestWind
Klitmøller Røgeri

God røgeri-humor:

Klitmøller Räucherei
Klitmøller Røgeri

TIP: AFSLUT SURFCAMPEN MED EN OVERNATNING PÅ BADEHOTELLET VILLA VEST

En surfcamp er hårdt arbejde, så hvorfor ikke afslutte surfcampen med en omgang velfortjent panoramagastronomi i bade- og kunstnerbyen Lønstrup? (ca. 125 km fra Klitmøller, Vestkystruten forbinder begge byer). Det er selvfølgelig lidt kontraproduktivt at køre endnu længere nordpå i forbindelse med hjemrejsen, men hvis tidsplanen på nogen måde tillader det, vil jeg alligevel virkelig anbefale  en overnatning på badehotelLET Villa Vest.

Villa Vests gourmetrestaurant af samme navn befinder sig i gåafstand fra selve hotellet og kan bryste sig af landets nok bedste beliggenhed direkte ud til Vesterhavet med dertilhørende fabelagtig udsigt:

villa vest Lønstrup

Her set indefra. Desværre blæste det for meget til at sidde udenfor da vi var der (på den anden side, hvornår gør det IKKE det ved Vesterhavet?!)

lønstrup strand
Villa Vest gourmetrestaurant

Efter middagen overnatter man på det tilhørende badehotel, hvor man som lidt af et kuriosum for et hotel i denne kategori simpelthen booker et værelse "med håndvask". Det fungerede nu fint med fælles badeværelse på gangen, i skrivende stund er det gamle badehotel dog ved at blive udvidet med en moderne tilbygning, hvor der selvfølgelig vil være bad og toilet på værelserne.

DANMARKS MEST FOTOGRADEREDE VARTEGN: RUBJERGKNUDE FYR

Har du ikke prøvet at kæmpe dig op ad sandbjergene til Rubjergknude Fyr endnu? Så venter der dig en stor oplevelse. Fyret ligger kun et stenkast fra Lønstrup, så dette er afgjort et must i forbindelse med et ophold i byen:

Rubjerg Knude Fyr

Elsker dette område, så bliver Danmark simpelthen ikke vildere og smukkere:

Rubjerg Knude
Rubjerg Knude

Det var alt for Nordjylland for denne gang, er helt klart nødt til at få et årlligt fix af dette eneståede landskab!

Disse nordjyske oplevelser kunne måske også interesse dig:

vestkystruten
vigsø_bunker

DANMARK / NORDJYLLAND

Vestkystruten på cykel

DANMARK / NORDJYLLAND

Vesterhavsferie i Hanstholm

nordsøruten

NORGE / ROGALAND 

Nordsøruten, afgang Hirtshals

bottom of page