SURFCAMP I COLD HAWAII

Turtidspunkt: August 2019

  • Hvad: Surfcamp Deluxe: 2 overnatninger fre-søn, 3 x 2 timers surfskole

  • Hvor: Klitmøller i Thy, Nordjylland

  • Pris: ca. 1800 kr per person

  • Transport: ca. 5 timer fra København med bil, ca. 7 timer med offentlig transport

  • Fedt fordi: udfordrende og anderledes aktivitet, teenagevenlig ferieform, kan kombineres med badeferie

​Sommeren 2019 fyldte jeg 40, hvilket som bekendt giver carte blanche til lidt af hvert under praktisk dække af midtvejskrise. Da jeg mere er til mountainbikes end motorcykler og til en hver tid ville vælge Reykjavik over Route 66, gik jeg dog ikke mere amok end til at booke et surfkursus i Klitmøller.

VILLA VEST: RESTAURANT OG BADEHOTEL

Vi startede dagen med bobler og morgenbad i hjemme i Sydhavnen, og bagefter gik turen til Lønstrup for at fejre dagen med middag på gourmetrestauranten Villa Vest, der kan bryste sig af landets nok bedste beliggenhed direkte ud til Vesterhavet:

villa vest Lønstrup

Forfest på Lønstrup strand:

Fantastisk udsigt, mad og betjening, åbenbart vidste de helt intuitivt at fødselsdagsbarnet elsker hindbær: 

lønstrup strand
Villa Vest gourmetrestaurant

Bagefter overnattede vi på det tilhørende badehotel, hvor man som lidt af et kuriosum for et hotel i denne kategori simpelthen booker et værelse "med håndvask". Det fungerede nu fint med fælles badeværelse på gangen, i skrivende stund er det gamle badehotel dog ved at blive udvidet med en moderne tilbygning, hvor der selvfølgelig vil være bad og toilet på værelserne.

AFSTIKKER TIL RUBJERGKNUDE FYR

På vejen til Klitmøller og surfcampen stoppede vi lige ved Rubjergknude Fyr, sidste chance inden den store flytning:

Rubjerg Knude Fyr

Elsker dette område, så bliver Danmark simpelthen ikke vildere og smukkere:

OVERNATNING I KLITMØLLER

Næste stop: Guest House Klitmøller, hvor vi skulle bo under hele surfcampen. Hos Westwind Klitmøller kan man købe en samlet pakke med overnatning, surfkursus og gratis lån af boards og våddragter under hele opholdet. Gæstehuset er vældig hyggeligt, centralt placeret og er udstyret med et stort (og rent!) fælleskøkken, så hvis kassen er slunken eller man hellere vil bruge alle sine penge i deres fede surfshop på stranden, kan man selv lave mad under opholdet.

Udenfor er der masser af siddemuligheder plus sauna:

Værelserne er simpelt indrettet men funktionelle, og man bruger heller ikke tid på at stå i kø i receptionen: ved ankomst finder man bare værelset med ens navn på døren og kan straks flytte ind, ikke noget med at tjekke ind (eller senere ud) nogen steder, lige min kop te.

Alle de surfere giver anledning til lidt anderledes henstillinger end man er vant til:

Surferregler

SURFKURSUS I COLD HAWAII - SÅ ER DET ALVOR!

cold_hawai_denmark

Selve surfkurset startede allerede fredag med 2 timers undervisning kl. 15. Efter udlevering af dragt og board samt et kort sikkerhedskursus var det direkte i bølgerne. Desværre virkede instruktøren ret ung og uerfaren og brugte egentlig bare tiden på selv at surfe lidt rundt. Selvsagt var det ikke bare sådan lige at omsætte de sparsomme instruktioner fra teorilokalet til konkrete moves, og ingen i gruppen så meget som nåede op på brættet.

 

Selvfølgelig var det skønt at tilbringe så lang tid i vandet og humøret var højt hele vejen igennem, men den lange tur med det monstertunge bræt tilbage til surfshoppen bagefter kunne jeg nu godt have undværet! Havde man kunnet tilkøbe "få lokal ungdom til at slæbe mit bræt mod betaling" havde jeg gjort det, puuh, her kom kontorarmene altså til kort.

Byens eneste supermarked er heldigvis leveringsdygtigt i både kolde øl og hurtige energikilder - ja tak!

Købmand Klitmøller

ANDRE AKTIVITETER I KLITMØLLER

Man kan selv vælge om lørdagskurset skal finde sted om formiddagen eller eftermiddagen, og resten af tiden kan man så bruge på den fantastiske badestrand 5 minutters gang fra gæstehuset:

Klitmøller strand

Takket være vestkystens fantastiske badestrande (helt ærligt Nordsjællands Riviera, I taber den konkurrence STORT ;)) kan man roligt holde ferie i Klitmøller selvom rejsegruppen skulle rumme et par surfskeptikere:

Klitmøller Strand

Børn burde også være godt underholdt, her kan der samles kæmpekrapper og sære blå vandmænd en masse:

Klitmøller Strand

TIPS TIL EN SUCCESFULD SURFCAMP I COLD HAWAII

Søndagens sidste lektion blev afholdt af en anden og langt mere erfaren instruktør. Sammen med to hjælpere brugte han hele lektionen på at stå ude i vandet og hjælpe med at sende folk perfekt afsted når den rette bølge kom. Denne fremgangsmåde var langt mere effektiv og begyndervenlig, og på de to timer nåede de fleste derfor også at komme nogenlunde op at stå flere gange, supersjovt. 

 

Ud fra denne oplevelse vil jeg afgjort anbefale at man om muligt prøver forskellige flere instruktører (i højsæsonen afholdes der flere kurser med forskellige instruktører hver dag), og under alle omstændigheder insisterer på at få hjælp undervejs. Det er simpelthen for meget at forvente, at man som helt grøn nybegynder både skal kunne holde stand over for Vesterhavets vilde strøm og bølger og samtidig have fuldstændig tjek på teknik og timing fra første sekund. - Og hvis man alligevel ikke får nogen hjælp, kan man jo lige så godt spare sig udgiften til instruktøren og bare leje udstyret.

På trods af den lidt uheldige oplevelse med den ene uerfarne instruktør vil jeg helt klart anbefale surfcampen. Det var en virkelig sjov og udfordrende weekend, og som et plus kan man desuden sagtens skifte til SUP (eller omvendt), hvis man ikke føler at man er kommet på den rette hylde.

Farvel til Klitmøller Guesthouse og en sidste optankning på Klitmøller røgeri inden den lange køretur hjem:

Surfcamp WestWind

God røgeri-humor:

Klitmøller Räucherei