top of page

CYKELFERIE PÅ ØLAND: PRAKTISKE TIPS

ölandsleden

CYKELTRANSPORT I SVENSKE TOG

Du kan sagtens tage på cykelferie med tog i Sverige, men der er dog lige et par ting at være opmærksom på. Læs min grundige guide til cykelmedtagning i svenske tog her.

OVERNATNING I DET FRI PÅ ÖLAND

shelter_øland

Hvad angår campingpladserne på stort set hele området nord for Färjestaden er de desværre alle af den store og upersonlige slags, faktisk er der nærmest tale om hele feriebyer med vandland, restauranter osv., hvilket naturligvis afspejler sig i prisen. Uden tvivl en fest for børnefamilier, men træls for os andre at betale for i hvert fald (en enkelt overnatning for 2 voksne uden bil og strøm kostede ca. 800 SEK). Syd for Färjestaden ser det ud som om der ligger flere små og hyggelige campingpladser uden luksusfaciliteter, omvendt ser naturen bare mindre spektakulær ud på øens sydlige del... Hvis du ikke kan nå hele øen rundt (ca. 370 km) vil jeg derfor helt klart anbefale øens nordlige del.

 

Eftersom næsten hele øen er naturreservat med sart natur er det desværre lidt kompliceret med teltning i det fri. I teorien er det vist tilladt med en enkelt nats overnatning flere steder, men synes nu at det var lidt svært at gennemskue når man står derude og ikke er kendt i området. Af den grund vil jeg om muligt anbefale shelter, der ligger flere langs kysten og vi havde selv en forrygende overnatning i en drøm af et shelter med havudsigt, koordinaterne på shelteret ovenfor er: 57.3047128,16.9786767 (Hagskogsvägen, ca. 3 km syd for Byxelkrok). 

 

Shelters på Öland: Vindskyddskartan.

Info om fredningsregler: Her må du slå telt op

Svensk rejseblog: Tälta på Öland

FIND RUNDT PÅ ÖLANDSLEDEN

oelandsleden_kort.PNG

 

Download digitalt cykelkort her: Ölandsleden GPX

Som det ses på kortet ovenfor er der flere muligheder for at krydse øen på tværs og derved afkorte ruten undervejs. Ruten er rimelig godt skiltet, men vil dog absolut ikke anbefale at køre uden digitalt cykelkort, da ruten omfatter mange små skovstier hvor man let kan køre vild. I byerne er ruten heller ikke videre godt skiltet.

Links til papirkort og flere informationer:

Så er der vist kun tilbage at sige go' tur på en af de uden tvivl bedste cykelruter i Sverige: Ölandsleden!

ølandsleden
bottom of page