NORDLYS & NATTOG: SKIFERIE I NORD

Rensdyr og nordlys på skiferien? Ja tak! Vinterferie uden klimabelastende flyrejser eller udmattende køreture? Endnu mere ja tak! Flere af Nordens mest spektakulære skisportssteder nås nemt og bekvemt med nattog, f.eks. Åre (direkte nattog fra Malmø) eller de sydlige laplandsfjelde Borgafjäll, Hemavan Tärnaby og Kittelfjäll (nattog fra Malmø og bustransfer fra hhv. Dorotea og Storuman), eller hvad med Riksgränsen eller Narvik helt i nord? (direkte nattog fra Stockholm). Der er krovogn med restaurant + ekstra bagagevogne så god plads til skiudstyr.

En anden mulighed kunne være en storbyweekend i Oslo med det fine skiområde Tryvann kun en halv times metrotur fra centrum. Togturen fra København er overskuelig, der skal kun skiftes tog en enkelt gang i Göteborg.

åre_by_night
tromsø_polarnat

SVERIGE / JÄMTLAND

Klimavenlig skiferie i Åre

Tag med direkte nattog fra Malmø til det kæmpestore og snesikre VM-skisportsområde Åre i Nordsverige

NORGE / TROMS

Polarnætter og nordlys i Tromsø 

Rigtig vinter nord for polarcirklen: nordlys, hvalsafari, ishavsbad, langrend i ødemarken

oslo_skiferie

OSLO / SØRLANDET

Storbyferie med besøg i Oslo Vinterpark

I Oslo kan du som noget unikt holde både storbyferie og skiferie - perfekt til en forlænget weekend

OVERLEVELSESGUIDE TIL DEN DANSKE VINTER

Bor man så tilpas langt mod nord, at vinteren som en selvfølgelighed er lig med puddersnedækkede landskaber og dermed masser af muligheder for vintersport og underskønne udendørsaktiviteter, er vinteren uden tvivl et højdepunkt og sikkert en mindst lige så dejlig årstid som sommeren. Anerledes ser det dog unægteligt ud i Danmark, hvor vinteren jo for det meste bare er mørk, våd, kold, blæsende og frem for alt LANG.

Man kan selvfølgelig tage på skiferie jvf. ovenfor, men hvad med resten af vinteren?! For at komme nogenlunde helskindet igennem er der efter min mening ikke andet at gøre end at pakke sig godt ind og komme ud - bevares, det sydskandinaviske vinterlandskab er og bliver aldrig Lapland eller Lofoten, men mindre kan også gøre det. Nedenfor er det ikke Grønland, men såmænd bare Greve Strand under isvinteren i 2021:

VINTERCYKLING

VINTERCYKLING

Jeg skal være den første til at indrømme, at det da helt klart er skønnere at cykle afsted med en let sommerbrise i ryggen end iklædt tre sæt uldundertøj. Ikke desto mindre bliver den danske vinter viiiiirkelig lang, hvis man skal krydre røv indendøre i 6 måneder+ og derfor tager jeg på dagsture på cykel hele året rundt. Når bare man er klædt varmt nok på, venter der faktiske virkelig fine oplevelser, hvor man som en lille bonus har det hele for sig selv.

 

Her må jeg i den forbindelse virkelig slå et slag for den nationale cykelrute Sydkustleden i Skåne, der som navnet antyder er en herligt kystnær cykelrute og dermed egner sig helt perfekt til de triste sydskandinaviske vintermåneder - trods alt gør havet sig godt året rundt, mens deprimerende gråbrune skovpanoramaer omvendt kun gør ondt værre efter min mening. Alle start- og slutpunkterne på nedenstående ruter nås nemt med øresundstog, hvor du uden problemer kan have cykel med:

sydkustleden

SVERIGE / SKÅNE

Sydkustleden: Trelleborg - Ystad (50 km)

Fin og kystnær etape på den officielle cykelrute Sydkustleden med afslutning i den velbevarede middelalderby Ystad 

maaklappen

SVERIGE / SKÅNE

Sydkustkleden: Trelleborg - Malmø (60 km)

Herlig cykeltur via Måkläppen sælreservat (NB: kun adgang nov - jan!) 

sudkustleden
bjerred

SVERIGE / SKÅNE

Sydkustleden: Ystad - Simrishamn (55 km)

Superfin rute, der både fører forbi det Stonehenge-agtige monument Ales Stenar og klippeformationen Vårhallarna

SVERIGE / SKÅNE

Sydkustleden: Malmø - Landskrona (54 km)

Fin tur forbi bl.a. Bjerreds Saltsjöbad og med slut i smukke Landskrona med det røde citadel

Læs meget mere om Sydkustleden her: Sydkustleden