top of page
Image by Peter van der Meulen

Aktive naturoplevelser
- store eventyr tæt på -

Tag på næreventyr i Danmark og Sverige

Begreber som mikroeventyr og hverdagseventyr hitter stort for tiden, og hvem kunne ikke også bruge flere aktive naturoplevelser i hverdagen? Her på siden finder du en lang række turforslag og udflugtsmål, der for de flestes vedkommende nemt og enkelt lader sig realisere uden den store planlægning, lange rejsetider eller et stort feriebudget (enkelte turforslag egner sig til ferieture af flere dages varighed).

Ikke desto mindre har de i den grad beriget os med masser af magiske øjeblikke og unikke oplevelser gennem årene - og så har vi endda fortsat masser af øer og områder til gode!

Især har vi været begejstrede for at udvide vores udflugtsradius med Sydsverige, da mulighederne for spektakulære naturoplevelser derved er vokset eksplosivt:

- Fra Kullenhalvøens klippelandskaber, vinmarker og marsvinefyldte farvande, til Österlens paradisstrande med solgult sand og frodig vegetation helt ned til vandkanten. For ikke at tale om den unikke natur på Øland med de mystiske rauker, eller Smålands dybe skove og mange søer. Hertil kommer selvfølgelig hele det unikke skærgårdsmiljø på vestkysten, eller 'bästkusten' som svenskerne med rette selv ynder at kalder den.

Fordelene ved næreventyr er åbenlyse: her får du herligt travlt med at opleve og udforske i stedet for at spilde tiden på stillesiddende transport til fjerne destinationer.

 

Som vi siger her på kanalen: Kortrejst er det nye bortrejst!

NATUROPLEVELSER I SVERIGE OG DANMARK: VANDRING

NATUROPLEVELSER I SVERIGE: FLERDAGES TURE

MØD DET GRÅ GULD: UDFLUGTER MED SÆLER OG MARSVIN

BESØG SYDSVERIGES NATIONALPARKER

UDFLUGTER TIL SVERIGES BEDSTE STRANDE OG BADESTEDER