top of page

OM REJSEBLOGGEN

I Skandinavien er vi slet og ret storforkælede hvad angår mulighederne for aktive ferieoplevelser i enestående natur og egen baghave. Indrømmet, Danmarks flade vidder kan hurtigt føles ubetydelige og kedelige i sammenligning med Instagrams overflod af nordnorske højfjeldspanoramaer og pastelfarvede laplandssolnedgange, ikke desto mindre er den sydlige del af Skandinavien bestemt også værd at udforske.

Denne rejseblog er derfor netop tænkt som en opfordring til at udforske de nære omgivelser (deraf navnet Scandinavian Staycation), i stedet for automatisk altid at vende blikket mod fjerne destinationer i jagten på unikke oplevelser; trods alt venter der masser af smukke og spektakulære udflugtsmål lige om hjørnet. Her er det f.eks. den eksotiske paradisstrand Knäbäckshusens Strand i Sverige, kun en kort tog- og cykeltur fra København:

Knäbäckshusens strand
knäbäckshusen_strand

Som noget unikt for denne rejseblog kan stort set alle udflugtsmålene nås med cykel og/eller tog, da jeg selv langt foretrækker denne aktive rejseform fremfor bil. På den måde bliver turen til og fra destinationen en aktiv del af selve oplevelsen i stedet for et nødvendigt onde, og man kan skam sagtens tjekke ind på et spa- eller gourmethotel med en cykeltaske over skulderen, det indbyder egentlig bare til interesserede spørgsmål og hyggelige samtaler.

Under overskriften "Mobil uden bil" indeholder mine rejseguides derfor informationer om bedste togforbindelse samt digitale cykelkort, der gør det nemt og ukompliceret at vælge tog og cykel fremfor bil.

Hvad angår turforslagene elsker jeg selv uspolerede og enkle naturoplevelser med cykel, telt, kajak, vandrestøvler eller ski, men går bestemt heller ikke af vejen for lidt luksus i form af unikke overnatningssteder, havspa eller gourmet. Derfor finder du en masse af det hele her på Scandinavian Staycation.

Især er jeg vild med cykelferie, skærgård og sæler. Og så ELSKER jeg Norden ♥

Følg mig på Instagram og Facebook, hvis du vil have løbende inspiration til flere aktive naturoplevelser i hverdagen - lige til, uden en masse dyrt udstyr og inden for kort og klimavenlig afstand.

Når jeg ikke lige er på sælsafari eller cykelferie arbejder jeg som selvstændig copywriter og oversætter (svensk, norsk, tysk og engelsk til dansk) fra min base i Københavns skønne Sydhavn, hvor jeg bor sammen med min kone og to teenagebørn. Samtidig er jeg ved at uddanne mig til meritlærer, da jeg drømmer om at udskifte hverdagen foran computeren med et job som efterskolelærer - allerhelst selvfølgelig på en outdoor-efterskole. Og så drømmer jeg selvsagt om at blive nordisk sprogpilot og kommer helt sikkert til at inddrage Norden i skolen ved enhver tænkelig lejlighed!

Kontakt

Tak for din besked!

bottom of page