top of page
torkö stenbrott

Om rejsebloggen

Mange drømmer om flere aktive naturoplevelser og mikroeventyr i hverdagen, men mangler ofte overblikket over mulighederne. Og hvem har også tid til at researche og teste en hel masse ture i en travl hverdag? Ja altså lige bortset fra undertegnede, der kan bruge timevis på at undersøge og planlægge det næste sydsvenske eventyr eller øde ø-ophold 😊 Denne viden deler jeg selvfølgelig hellere end gerne ud af, og har derfor startet denne rejseblog, der er bygget op som en overskuelig og visuel oplevelsesbank fyldt med gennemtestede og køreklare hverdagseventyr, lige til at plukke ud af og springe ud i. 

 

Her i Skandinavien må vi jo også virkelig siges at være storforkælede hvad angår mulighederne for aktive naturoplevelser i enestående landskaber og egen baghave. Indrømmet, Danmarks flade vidder kan hurtigt føles ubetydelige og kedelige sammenlignet med f.eks. Norges spektakulære højfjeldspanoramaer, ikke desto mindre er den sydlige del af Skandinavien bestemt også værd at udforske. - Og så skal man jo heldigvis kun lige over på den anden side af Øresund for at få anderledes dramatisk klippegrund under fødderne.

Denne rejseblog er da også netop tænkt som inspiration til at udforske de nære omgivelser i stedet for automatisk at vende blikket mod fjerne destinationer i jagten på unikke oplevelser. Trods alt venter der masser af smukke og spektakulære udflugtsmål lige rundt om hjørnet, hvad denne rejseblog i høj grad vidner om.

Som noget unikt for denne rejseblog indeholder stort set alle turbeskrivelserne desuden tips til ankomst med tog og/eller cykel. Det sker under overskriften "Mobil uden bil", og er tænkt som en hjælp til at gøre det ekstra nemt at rejse klimasmart. #sustainabletravel #lowcarbon #frånflygskamtilltågskryt #slowtravel #zugstattflug #greentravel

Lyd ovenstående som noget for dig? Så følg mig på Instagram, og få løbende inspiration til flere aktive naturoplevelser i hverdagen inden for kort og klimavenlig afstand:

Hvem gemmer sig bag profilen Scandinavian Staycation? Jeg hedder Ditte og arbejder som selvstændig copywriter og oversætter (svensk, norsk, tysk og engelsk til dansk) fra min base i Københavns skønne Sydhavn, hvor jeg bor sammen med min kone og to teenagebørn.

Jeg kommer oprindeligt fra en lille flække i Nordjylland, men altid været tiltrukket af livet i storbyen, hvilket har ført til længerevarende ophold i både London, Frankfurt og München. Min uddannelsesmæssige baggrund er en BA i Østeuropastudier/Tjekkisk Sprog og Kultur fra Københavns Universitet (og JA, den uddannelse har ved gud været noget svær at bringe i spil!). Heldigvis tog jeg sidefag i dansk sprog og oversættelsesteori – det blev min redning og har muliggjort en spændende og herligt fritidsfleksibel karriere som oversætter.

Men nok om mig – har du lyst til at samarbejde om at sætte nordisk nærturisme på kortet? Så er det denne vej! 

Kontakt mig via denne formular, eller send mig en besked på Instagram.

Tak for din besked!

bottom of page