top of page
Knäbäckshusens strand

Om rejsebloggen

Sri Lanka eller Sverige?

Mange drømmer om flere aktive naturoplevelser og mikroeventyr i hverdagen, men mangler ofte overblikket over mulighederne. Og hvem har også tid til at researche og teste en hel masse ture i en travl hverdag? Ja altså lige bortset fra undertegnede, der kan bruge timevis på at undersøge og planlægge det næste sydsvenske eventyr eller øde ø-ophold 😊 Denne viden deler jeg selvfølgelig hellere end gerne ud af, og har derfor startet denne rejseblog, der er bygget op som en overskuelig og visuel oplevelsesbank fyldt med gennemtestede og køreklare hverdagseventyr, lige til at plukke ud af og springe ud i. 

 

Her i Skandinavien må vi jo virkelig også siges at være storforkælede hvad angår mulighederne for aktive naturoplevelser i enestående landskaber og egen baghave. Indrømmet, Danmarks flade vidder kan hurtigt føles ubetydelige og kedelige sammenlignet med f.eks. Norges spektakulære højfjeldspanoramaer, ikke desto mindre er den sydlige del af Skandinavien bestemt også værd at udforske. - Og så skal man jo heldigvis kun lige over på den anden side af Øresund for at få anderledes dramatisk klippegrund under fødderne.

Denne rejseblog er da også netop tænkt som inspiration til at udforske de nære omgivelser i stedet for automatisk at vende blikket mod fjerne destinationer i jagten på unikke oplevelser, trods alt venter der masser af smukke og spektakulære udflugtsmål lige rundt om hjørnet: På billedet ovenfor er det f.eks. den eksotiske paradisstrand Knäbäckshusens Strand i Skåne, kun en overskuelig tog- og cykeltur fra København.

Apropos tog- og cykeltur indeholder set alle turbeskrivelserne som noget unikt for denne rejseblog informationer om alternativ ankomst med tog og/eller cykel (evt. også per vandrerute). Det sker under overskriften "Aktiv ankomst", og skyldes det simple faktum at vi selv har valgt ikke at have bil, og derfor så vidt muligt bevæger os rundt med tog og cykel. 

Hvad angår turforslagene elsker jeg selv uspolerede og enkle naturoplevelser med cykel, telt, kajak, vandrestøvler eller ski, men går bestemt heller ikke af vejen for lidt luksus i form af unikke overnatningssteder, havspa eller gourmet. Derfor finder du en masse af det hele her på Scandinavian Staycation.

Især er jeg vild med cykelferie, skærgård og sæler. Og så ELSKER jeg Norden ♥

Følg mig på Instagram og Facebook, hvis du vil have løbende inspiration til flere aktive naturoplevelser i hverdagen - lige til, uden en masse dyrt udstyr og inden for kort og klimavenlig afstand:

Når jeg ikke lige er på sælsafari eller cykelferie, arbejder jeg som selvstændig copywriter og oversætter (svensk, norsk, tysk og engelsk til dansk) fra min base i Københavns skønne Sydhavn, hvor jeg bor sammen med min kone og to teenagebørn.

 

Samtidig er jeg ved at uddanne mig til meritlærer om aftenen, da jeg drømmer om at udskifte den stillesiddende hverdag foran computeren med et mere aktivt job som efterskolelærer - allerhelst selvfølgelig på en outdoor-efterskole (om end jeg VIRKELIG kommer til at savne fleksibiliteten i bare at kunne suse af gårde når vejret er godt!).

Kontakt mig via denne formular, eller send mig en besked på Instagram eller Facebook.

Tak for din besked!

bottom of page