top of page
Image by Anatoliy Gromov

Cykelferie i Sydkandinavien

- de bedste cykelruter i Sverige og Danmark -

Kom helt tæt på naturen og oplev den ultimative frihed:
TAG PÅ CYKELFERIE!

En cykelferie med overnatning i det fri undervejs (også kendt under det mere trendy udtryk bikepacking, hvilket egentlig bare betyder at du selv transporterer dit overnatningsudstyr på cyklen) er en herligt billig og spontan ferieform, da man ikke behøver at booke noget på forhånd og dermed kan tilpasse turen helt efter dagens vejr og humør.

 

Både i Danmark og Sverige findes der masser af gratis shelter- og lejrpladser til fri afbenyttelse, ligesom man på bookenshelter (mod en beskeden betaling) kan forhåndsbooke sine shelters for større planlægningssikkerhed (dækker dog pt. kun Fyn, Lolland-Falster og Vadehavet). Selvsagt kan man også vælge at gøre brug af hoteller, vandrehjem, hytter eller campingpladser undervejs, hvis man ønsker et højere komfortniveau og mere forudsigelighed på cykelferien.

Er du på udkig efter et kort over cykelruter i Danmark og Sverige? Så lad dig inspirere af oversigten nedenfor, der rummer mine personlige favoritter blandt det store udvalg af fantastiske cykelruter i Danmark og Sverige. Alle ruterne kan nås med tog, ligesom alle mine cykelguides indeholder digitale cykelkort (GPX), oplysninger om hvordan du nemmest kommer til start- og slutdestinationen med tog, informationer om overnatningsmuligheder og spisesteder undervejs, samt en masse andre praktiske og aktuelle oplysninger om cykelruterne. Ikke alle cykelguides er færdige endnu, her finder du derfor links til cykelruternes officielle websites eller mine opslag om ruterne på Instagram.

 

Bemærk: Mange af de enkelte etaper på Kattegattleden, Sydostleden, Sudkustleden og Fjordstien egner sig også fremragende som dagsture fra København på grund af de mange stationsbyer langs ruterne. Usikker på konceptet cykel med tog? Så tjek mine bedste tips til ubesværet cykelmedtagning på tog og færger.

 

God fornøjelse og god cykelferie!

DE BEDSTE CYKELRUTER I SVERIGE, DANMARK OG NORGE

Nyttige links til planlægning af din cykelferie i Danmark eller Sverige:
 

Image by Raimond Klavins

Lyst til at cykle i Norge?

Så tjek disse informative og flotte websites, der ikke stammer fra turistorganisationer med begrænset cykelviden, men derimod ægte cykelentusiaster:

bottom of page