NORDISKE HAVSPAER

- WELLNESS FOR VIDEREKOMNE -

Må indrømme at jeg ikke rigtig kan se berettigelsen i et spabad uden mulighed for en iskold dukkert, så her i min lille wellnessafdeling finder du udelukkende spabade med direkte adgang til hav, havn eller sø.

IMG_3596.jpeg

SVERIGE / BÅSTAD

Hotel Skansen Båstad

 

Stort og topmoderne spahotel på den naturskønne Bjärehalvø. Med ikonisk kallbadhus

marienlyst spa

DANMARK / HELSINGØR

Marienlyst Strandhotel

Stort spahotel med strandsaunaer og udendørs infinitypool med udsigt til Kronborg Slot

ystad_saltsjöbad

SVERIGE / YSTAD

Ystad Saltsjöbad

Noget overvurderet spahotel direkte ud til Østersøen, oser dog af historisk elegance

copenhot

DANMARK / KØBENHAVN

Copenhot på Refshaleøen

Slæng dig i saunaer og vildmarksbade, efterfulgt af havnehop og bar. N.B: flyttes til ny lokalitet!

VEJLEFJORD_SPA

DANMARK / VEJLE

Hotel Vejlefjord

Stort spahotel i gammelt sanatorie. Med idyllisk parkanlæg direkte ud til Vejle Fjord

oslo fjord sauna

NORGE / OSLO

Oslo Badstuforening

Eminent saunaunivers med mange forskellige fjordsaunaer midt i Oslo centrum

Et andet hot spa-tip omfatter Ästad Vingård ved Halmstad i Sverige - her har alle værelser deres egen sauna, men det er ikke engang det bedste: tjek deres website og se billederne af deres eventyrlige og nærmest hobitagtige saunaverden med bl.a. en malerisk undervandssauna og idylliske skovsøer, hvor man loves afkøling i selskab med foreller og krebs. Ved sidste Michelin-uddeling blev deres restaurant Äng sågar tildelt en stjerne og flyttede sommer 2022 ind i spritnye rammer (en minimalistisk glaskonstruktion ensomt beliggende på en blomstermark), ser slet og ret for vildt ud alt sammen.

Har faktisk haft booket Ästad Vingård hele TO gange nu, men hver gang er det blevet aflyst på grund af corona. Satser på at tredje gang bliver lykkens gang, VIL simpelthen bare derhen!

TIPS TIL UNIKKE SAUNAOPLEVELSER I KØBENHAVN

just sauna

Just Sauna ved Fiskerihavnen i Sydhavn: Tjek deres eventkalender, de laver mange spændende og anderledes events året rundt. Billedet er fra eventet Sound & Sauna i september 2021.

platform_cph.jpg

Platform Cph (Sydhavn)

Fineste lille mobile sauna med drop in-saunaevents rundt omkring i havnen. Pris 100 kr for 1 time. Kan også lejes privat for 2000 kr for 2 timer, hvor den så sejles direkte til den ønskede placering.

buchters heat

Buchters Heat: mobil saunatruck. Faste ugentlige gustider i Magretheholm Havn og Svanemøllen. VIRKELIG hed sauna så måske lidt hård kost for nybegyndere.. Top stemning med musik og underholdende gusmestre.

havgus

Wellness- sauna- og kulturskibet Havgus (Svanemøllen): Har jeg endnu ikke prøvet, men leder tankerne hen på det fantastiske saunaskib Vulkana som vi prøvede i Tromsø.

la banchina

Saunatønden hos La Banchina på Refshaleøen: Mere idyllisk placering fås vist ikke, og så kan man jo passende kombinere saunaturen med et besøg hos superhyggelige La Banchina bagefter. 

saunabygoboat.jpg

Sauna by GoBoat

Flydende sauna med central beliggenhed over for Christiansborg. Længe kunne man kun booke HELE saunaen (plads til 12) til den hampre pris af 2500 kr for 1,5 time. Dette koncept tiltræk vist ikke det store antal gæster (wonder why..), så nu er der også mulighed for drop-in. Dog må man ikke bade i havnen, så det mest positive man kan sige om konceptet er nu nok det smukke design.