top of page

Sensationelle saunaer

- wellness for vinterbadere -

Unikke saunaer i Sydskandinavien

Det er sin sag at kæmpe sig igennem en lang og mørk sydskandinavisk vinter uden nævneværdig sne og kulde, men til gengæld med masser af blæst, regn og gråvejr. Her hjælper kun ét: Sauna og varme! Allerhelst selvfølgelig efterfulgt af en god dosis vinterbadningsendorfiner, hvorfor direkte adgang til hav, havn, fjord eller sø fra saunaen er et must. Alle saunaerne på nedenstående liste ligger derfor på eller ved vandet.

Tips til unikke saunaoplevelser i København

(saunaer uden krav om medlemskab)

Tidligere var den københavnske saunascene domineret af lukkede vinterbadeklubber med lange ventelister, men i dag er det heldigvis ikke længere svært at finde saunaer i København med drop in (dvs. spontane saunabesøg uden medlemskab), både med og uden gus. Det giver jo virkelig også god mening at udnytte Københavns skønne havn om vinteren også, nu mangler vi så bare lige en stor udendørs offentlig vinterbadeanstalt som f.eks. Allas Sea Pool i Helsinki!

 

Bemærk: Der findes selvfølgelig også mange andre saunaer i Københavns svømmehaller, byens gamle badeanstalter og nyere spahoteller som f.eks. Scandic CPH Strandpark, men på denne liste har jeg valgt kun at medtage naturnære saunaer med afkøling i det fri, da den iskolde dukkert i hav/havn eller sø for mig udgør mindst halvdelen af oplevelsen.

Sauna i Sydsverige: Besøg et kallbadhus

Drømmer du om at besøge en smuk gammel træbadeanstalt med sauna som f.eks. Helgoland Søbadeanstalt på Amager Strand? Så har du sikkert for længst fundet ud af, at man desværre skal stå på venteliste i tusind år for bogstavelig talt at komme inden for i varmen. Heldigvis behøver du bare at tage en tur over sundet, for langt de fleste svenske badeanstalter (kaldet kallbadhuse) er både åbne for medlemmer og endagsgæster. Alle badeanstalterne på denne side kan du altså besøge spontant.

Bemærk dog, at der som regel er tale om separate herre/dameafdelinger (nøgensauna), så her kan du kun følges med saunagæster af samme køn. I Ribersborg i Malmö har de dog en fast fællessauna (med badetøj), ligesom flere steder kører med mixbastu på bestemte tidspunkter (altså fællessauna med badetøj), tjek de enkelte steders websites eller sociale medier for nærmere info og tider.

 

Herudover tilbyder flere af badeanstalterne også masser af events året igennem, fra bl.a. skaldyrsaften, oktoberfest (!) og midnatsdyp med räkmacka hos Ribersborg, til Kallbadsveckan i Helsingborg med masser af gus og andre aktiviteter.

Mobil uden bil? Tag toget på spaophold i Sverige!

Disse svenske spahoteller nås nemt med tog fra København:


Se køreplaner og book billetter hos enten Skånetrafiken eller SJ (glem ALT om DSB!)

Bemærk: Hos Skånetrafiken får du automatisk 20% grupperabat fra 2 personer.