top of page

EKSOTISKE KNÄBÄCKSHUSEN STRAND

Turtidspunkt: juni 2022

  • Hvad: Noget nær tropisk strand i Skåne!

  • Hvor: Tæt på Simrishamn på Skånes østkyst

  • Fedt fordi: Du sparer rejsen til Thailand eller Brasilien:)

  • Aktiv ankomst: på cykel ad Sydostleden

Knäbäckshusens strand

DAGSTUR TIL KNÄBÄCKSHUSEN STRAND

På dagsturen til Knäbäckshusen Strand kan du først og fremmest se frem til en fantastisk badedag, hvor du som noget ret unikt kan slappe af i træernes skygge helt nede ved vandkanten. Sammen med det 97 m høje bjerg i baggrunden (Stenshuvud, ligger i nationalparken af samme navn) giver det stranden et tropisk islæt.

knäbäckshusen
knäbäckhusen

Knäckbäcksstranden er også et besøg værd uden for badesæsonen, da man kan følge stranden hele vejen til den nærliggende Stenshuvud Nationalpark med fine vandrestier, bl.a. helt til følgende fine udsigtspunkt.

stenshuvud

I landsbyen Knäckbäck kan man desuden beundre en række gamle fiskerhuse, der som et lille kuriosum blev flyttet til denne plads i 1950'erne, da staten skulle bruge deres daværende placering ved Haväng til skydefelt (Ravlunda Skjutfelt). Hertil kommer en række fine små søboder på vej ned til stranden.

knäbäckshusen

Kig endelig også ind i det lillebitte stråtækte Sankt Nicolai Kapell, der ikke overraskende er meget populært til vielser om sommeren (med efterfølgende bryllupsbilleder på paradisstranden selvsagt).

Sankt Nicolai kapell

SÅDAN KOMMER DU TIL KNÄBÄCKSHUSEN STRAND

De skønneste steder er tit svære at komme til, og her er Knäbäckshusen ingen undtagelse. Parkeringsmulighederne ved Knäbäckshusen Strand er nemlig meget begrænsede, så der er helt sikkert ingen chance på en fin sommerdag - juli og første halvdel af august kan man bare glemme, med mindre man da kommer meget tidligt på dagen. Selv da vi var der uden for højsæsonen i juni var der utrolig meget parkerings/nationalparkpersonale, så man kan helt sikkert heller ikke bare snige sig til at parkere i vejkanten.

Et alternativt tip kunne være at parkere ved den store parkeringsplads ved Stenshuvud Nationalpark, og så gå langs stranden mod venstre til Knäbäckshusen Strand.

stenshuvud_parkering.jpg

Smartest er det dog uden tvivl bare at bruge offentlig transport: Køb en Øresundsbillet (rejs op til 5 personer for 250 kr), og tag toget til Simrishamn (Øresundstog til Hyllie, herfra direkte Pågatog til endestationen Simrishamn). I bedste fald tager man cyklen med i toget, så venter der en virkelig smuk cykeltur på 14 km. Turen følger den nationale cykelture Sydostleden det meste af vejen, så sikre og gode cykelforhold er garanteret.

sydostleden

På vejen kommer man bl.a. forbi stranden ved Tobisvik og Vårhallerne, der bestemt heller ikke er værst.

tobisvik

Alternativt kan man tage SkåneExpressen 3 fra Simrishamn Station til stoppestedet Rörum Knäbäckshusen, det tager kun et kvarter. Herfra er der ca. 3 km at gå. Find din rejse på Skånetrafiken.

Vær desuden opmærksom på at der ikke er nogen former for butikker ved Knäbäckshusen Strand (men dog toiletter), så det gælder om at have det hele med hjemmefra.

Er tiden til det kan jeg anbefale at svinge forbi Buhres Fiskerestaurant i nærliggende Kivik til en herlig räklåda:

räklåda_edited.jpg

God tur til paradis!

bottom of page