top of page

SKAGEN PÅ SKÅNSK: SOMMERDRØMMEN SKANÖR

Besøgstidspunkt: juli 2022

skanør
  • Hvad: livlig badeby med kulørte badehuse

  • Hvor: på en landtange 30 km for Malmø

  • Fedt fordi: sydlandsk vibe og fine badestrande

Skanör og tvillingebyen Falsterbo er indbegrebet af svensk sommeridyl med deres mange små bindingsværkshuse i pastelfarver og indgangspartier flankeret af stokroser. Læg hertil den idylliske beliggenhed ud til Skånes kridhvide badestrande med bugtende klitter, farvestrålende badehuse og krystalklart vand, og du får en yderst stemningsfuld (og populær!) sommerdestination. Man kan måske tænke på området som en miniudgave af Skagen, og det skorter da heller ikke på restauranter, caféer, hyggelige specialbutikker og gallerier. Sidder du i København og trænger til et skud sommerromantik uden at måtte helt til Skagen eller Bornholm? Så er Skanör lige på den anden side af broen altså afgjort et godt bud.

BADESTRANDE VED SKANÖR

I Skanör er der flere forskellige bademuligheder, fra mere eller mindre øde strækninger til afsnit med strandbarer og masser af gang i den. Hvis du vil have det stille og roligt kan du med fordel sætte kurs mod Hotel Gässlingen og så fortsætte mod stranden af den lille naturstil. Her er der ingen caféer og barer og dermed noget mere fredeligt end Skanörs Havsbad, der ligger i forlængelse af havneområdets mange strandbarer og restauranter.

Fortsætter man længere til højre (havnen ligger til venstre) kommer man til en nudiststrand, ligesom der også ligger en berømt nudistcampingplads i nærheden (Solhejdan Naturistcamping).

SKANØR

Et lille minus ved kysten her er den temmelig lavvandede profil. Går du efter mere dybde kan du derfor med fordel sætte kurs mod havnen, hvor du finder følgende fine badested med god vanddybde.

skanoer bryggan

Endelig er der så Skanör Havsbad, hvor du både finder strandens ikoniske livreddertårn og aldrig er langt væk fra en kold drink eller is.

skanør
badhus
skanör strand
skanør havsbad

SPISESTEDER I SKANÖR

Sulten oven på badeturen? Det er der absolut råd for i Skanör. Personligt kan jeg aldrig takke nej til en räklåda  (rustik trææske med pil selv-rejer, hertil brød og aioli), og det (og meget andet) får du hos Fiskehuset Skanör.

spisesteder skanör

Masser af fiskedelikatesser finder du også hos Skanörs røgeri, der serverer lækkerierne i en fin gårdhave bagved røgeriet (fås selvfølgelig også to go, hvis planen er at sammensætte en picnickurv af de bedre).

skanörs fiskrögeri

Et andet sted der er værd at anbefale er Bryggan, der lokker med italienske surdejspizzaer, herunder f.eks. luksusudgaven med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og dild.

bryggan skanör

Skal det være heeelt chill er badhytten lige ved livreddertårnet derimod et godt bud.

Badhytten skanör

Indrømmet, Skanörs mange restauranter og strandbarer ser noget øde og forladt ud på mine billeder, men det er altså kun fordi billederne er taget tidligt på formiddagen, hvor det meste ikke havde åbent endnu.

badhytten

SKANÖR OM VINTEREN - UDFLUGT MED SÆLGARANTI

Skanör er faktisk ikke kun et besøg værd om sommeren, men i høj grad også i perioden november til februar, hvor naturreservatet Måkläppen er tilgængeligt for publikum for en kort bemærkning. Måkläppen huser en stor sælkoloni, og her kan du derfor altid være 100% sikker på et møde med de fascinerende skabninger (og der er virkelig mange af dem!), læs min guide til Måkläppen her.

sæler_måklappen.JPG

MOBIL UDEN BIL: SÅDAN KOMMER DU TIL SKANÖR

Skanör ligger på den fabelagtige cykelrute Sydkustleden, så jeg vil helt klart anbefale at tage cyklen til strandparadiset. En skøn dagstur fås ved at starte i Malmö (herfra er der 51 km til Skanör) og herefter cykle videre til Trelleborg (27 km) og tage toget tilbage til Danmark (vil man cykle endnu længere, kan man fortsætte til stationsbyerne Ystad eller Simrishamn).

Ang. togbilletter har du to forskellige muligheder:

DSB: Køb en Øresundsbillet, så er prisen kun 146 kr. for op til 5 personer, heraf maks. 2 voksne (Øresund Familie). For en Øresundbillet enkelt er prisen 91 kr. Du skal også have en øresundsbillet til cyklen, den koster desværre hele 60 kr.  hver vej. Øresundsbilletterne kan af uransagelige årsager ikke købes i appen, men kun i DSBs billetsalg og billetautomater i hovedstadsområdet samt hos 7Eleven.

Skånetrafiken: Det nemmeste er helt klart at downloade Skånetrafikens app, så kan du købe både personbillet og cykelbillet direkte i appen (og får desuden automatisk 20 % grupperabat, hvis I rejser mindst to sammen). 
Bemærk: Grupperabatten får du ikke, hvis du benytter SJ's billetautomater eller app.

sydkustleden

Ruten fører bl.a. direkte under Øresundsbroen.

sydkustleden

Undervejs kommer man forbi mange andre fine badesteder, her er det Kämpinge Strand.

sydkustleden
bottom of page