top of page

STRANDHOTEL RØSNÆS

Besøgstidspunkt: Maj 2021

strandhotel_roesnaes

MOBIL UDEN BIL: SÅDAN KOMMER DU TIL STRANDHOTEL RØSNÆS

Fra København går der direkte tog til Kalundborg, turen tager kun ca. halvanden time. Fra stationen er der knap 6 kilometer til Strandhotel Røsnæs, der kan tilbagelægges til fods, med cykel eller direkte bus. Jeg vil dog (som altid!) anbefale at tage cykel med, da man så kan cykle ud til fyret på spidsen med besøg på en eller flere af de idylliske vingårde undervejs.

Halvøen kan også udforskes via den officielle vandreture Røsnæs Rundt, men så skal man lige huske at sætte tid af til at gå 25 km (hvis man vil helt ud til fyret og tilbage igen). Det går selvsagt noget hurtigere på cykel. Se min beskrivelse af en cykelweekend med overnatning på Strandhotel Røsnæs her.

motorvej røsnæs

Vel fremme er det bare at slænge cykeltasken over skulderen og tjekke ind:

strandhotel røsnæs

SÅDAN BOR DU PÅ STRANDHOTEL RØSNÆS

Ak, jeg glemte virkelig helt at tage et billede af vores værelse, men det var nu hellere ikke noget særligt. Fint, rent og funktionelt, men ingen herskabelig eller badehotelsromantisk indretning der. Derudover lå vores værelse i stueetagen med vindue mod gården (den hvide bygning bagerst i billedet), så der var ingen udsigt men derimod en del leben i loungemøblerne udenfor. Værelserne i bygningen til højre havde alle en lille hyggelig terrasse foran, så en anden gang ville jeg helt sikkert forsøge at booke et af dem i stedet.

Området omkring hotellet er virkelig fortryllende, hvad med f.eks. at tage et glas vin med herop:

rosnas.jpg

Eller tage en morgendukkert her?

strandhotel røsnæs

Lige bag hotellet udgår den fineste lille vandresti:

vandrerute røsnæs

Så selv hvis du ikke begiver dig ud på Røsnæs Rundt, kan du alligevel få oplevet en lille forsmag på Røsnæs' unikke natur. Landskabet befinder sig i et bælte af det tørreste og mest solrige klima i Danmark, hvilket forklarer de mange vinmarker og vingårde. Herudover tager især de sydvendte skrænter sig helt vidunderlige ud med et tæt tæppe af planter og blomster, som man ellers typisk skal længere syd - eller østpå i Europa for at finde:

røsnæs

RESTAURANT NÆS

Alt efter om du har booket den mere simple getaway-pakke eller et gourmetophold spiser du i henholdsvis Næs Gourmet eller Næs Brasseri. Jeg gav opholdet i gave og valgte derfor at gå all in med den helt store gourmetmenu med tilhørende vinmenu. Sidstnævnte viste sig at blive en noget farlig affære, da tjeneren grundet travlhed i køkkenet blev ved med at overhælde os med ekstra vin i et forsøg på at forsøde ventetiden. Det lykkedes - vi glemte mere eller mindre tid og sted, men det hævnede sig selvsagt noget dagen efter... !

restaurant_næs

Der var mange lokalt producerede vine fra den nærliggende Dyrehøj Vingård på vinkortet, ligesom maden  absolut også var til den ambitiøse side. Selvsagt spillede lokalt producerede fødevarer også her en fremtrædende rolle: 

røsnæs strandhotel gourmet

Morgenmadsbuffeten var vi dog lidt skuffede over - der var virkelig proppet i morgenmadsrestauranten og udvalget var meget kedeligt (bare sådan lidt assorterede yoghurter, brød og pålæg), her kunne de med fordel oppe sig lidt. Ville også være en god ide at dække op til morgenmad i den hyggelige gårdhave, virkede lidt mærkeligt at de ikke sørgede for at udnytte pladsen lidt bedre.

Den kedelige morgenmad til trods vil jeg nu helt sikkert anbefale Strandhotel Røsnæs - beliggenheden midt i underskøn natur og med fine cykel- og vandreruter lige uden for døren gør hotellet til den perfekte aktive weekenddestination, særligt i kombination med den korte afstand til togstationen i Kalundborg.

Se også:

røsnæs_shelter

Cykelweekend på Røsnæs

Lillero

Glamping i Odsherred: Lillero

bottom of page