top of page

CYKEL- OG VANDREWEEKEND PÅ MØN - DEL 2

Turtidspunkt: juni 2021

Selvsagt skal Møns Klint udforskes i løbet af weekenden på Møn og her kan man med fordel undgå nedgangen ved Geocentret, da det her vælter ind med pensionistbusser og ikke-vandrevante turister i en lind strøm. Det kan godt blive en MEGET lang vej ned (eller endnu være op) ad de uendelige trapper, hvis du bliver fanget i en sneglende malstrøm af ovenstående. Vælg i stedet de fine vandrestier i Klinteskoven med udsigt til Klinten ovenfra (udgår direkte Villa Huno / Camp Møns Klint):

Møns Klint

Vil du også tjekke klinten ud nedefra, kan du med fordel vælge trappen med det lidt alarmerende navn "Røde Udfald", da der her er meget færre mennesker end ved Geocentret, faktisk ingen på denne lørdag i juni:

møns klint

Der er ikke kun vandrestier i Klinteskoven, men også mountainbikespor. Fra Geocentret udgår en rød MTB-rute, der er et af Naturstyrelsens kendte "10 Spir" (de 10 Spir er de 10 bedste mountainbikeruter i statens skove).

Selve Østersøruten og føromtalte panoramarute/bjergrute fører også gennem Klinteskoven og forbi Geocentret:

Klinteskoven cykelrute

Vælg endelig denne rute hvis du skal ned til Geocentret, da bilvejen er meget stejl og snoet med et ubehageligt underlag af løst grus (ville meget nødig cykle der på en almindelig cykel uden dæk med godt greb i hvert fald).


Fik jeg sagt bjergrute?

klinteskoven cykel

I det hele taget kan du med lethed få en hel dag til at gå i Klinteskoven, prøv f.eks. den røde vandrerute Klintekongens Rige på 14,5 kilometer (kort i bunden), eller køb pizza og vin hos Pizzeria Dark Sky på Camp Møns Klint og hold en herlig frokost- eller solnedgangspicnic:

dark sky pizzeria møn

UDFLUGT TIL KLINTHOLM HAVN

Et andet fint udflugtsmål i området er Klintholm Havn, der ligger ca. 7 km fra Villa Huno / Camp Møns Klint:

cykelferie møn

Under vores ophold i juni havde turisterne ikke rigtig indtaget byen endnu, men er sikker på at der er godt gang i det hyggelige havneområde under højsommeren. Man kan også komme på sejlture til klinten herfra, hvilket vi rigtig gerne ville have været, desværre var turbåden indstillet pga. kraftigt blæsevejr. Apropos vind så tjek Møn Surf, der også har hjemme i Klintholm Havn og giver kurser i både SUP, kitesurfing, wing surfing m.m.

klap hesten

Er du bare på jagt efter et godt badested? Så kan du også roligt sætte kurs mod Klintholm:

Klintholm Strand

Selvom du ikke bor på Villa Huno (som vi gjorde) kan det absolut anbefales at besøge Restaurant Villa Huno:

restaurant villa huno

Eventuelt bare til en drink foran søen, mere malerisk bliver det vist ikke:

Villa Huno luksus

God tur til Møn! Her kort over cykelruten fra Vordingborg til Møns Klint:

bottom of page