top of page

VILLA HUNO MØNS KLINT

Besøgstidspunkt: juni 2021

villa huno
  • Hvad: minimalistisk lejlighedshotel med restaurant og panoramaudsigt over Hunosøen

  • Hvor: Ligger på Møn tæt på Møns Klint

  • Fedt fordi: her bor du midt i fantastiske naturomgivelser i gåafstand fra Møns klint

SÅDAN BOR DU PÅ VILLA HUNO

Villa Huno er udført i et minimalistisk nordisk formsprog og lavet af naturlige materialer (træbeklædt facade og mosklædt tag), der har til formål at få hotellet til at smelte sammen med den omkringliggende natur:

VILLA HUNO

Det naturnære aspekt går igen i de lyse lejligheder, der alle er udstyret med et stort panoramavindue: 

villa huno fugle

Herudover får du selskab af de fineste udskårne træfugle:

villa huno

Udsigten over Hunosøen er fantastisk, uanset om du nyder den fra sofaen eller terrassen:

Villa Huno

Desværre er Hunosøen vist ikke nogen badesø, til gengæld kan den fine søudsigt nydes med en drink her:

Villa Huno luksus

SÅDAN SPISER DU PÅ VILLA HUNO

Alle lejlighederne er udstyret med køkken, hvilket nok bl.a. hænger sammen med at restauranten ikke har åbent alle dage i vinterhalvåret. Der er dog al mulig grund til også at lægge vejen forbi Villa Huno på den mørke tid af året, da man takket være den minimale lysforurening i området (Møn og Nyord er udnævnt som Nordens første Dark Sky Park) har et særligt uforstyrret og klart udsyn til stjernehimlen. Gider du ikke selv at lave mad under vinteropholdet er det heldigvis muligt at booke særlige Dark Sky Gourmetophold, hvor der er sørget for det hele.

Eftersom vi besøgte Villa Huno i juni var det så som så med sort nattehimmel og stjerneudsigt, til gengæld udnyttede vi sommerens lange lyse nætter til at hente pizza og vin på det nærliggende Dark Sky Pizzeria (hvad kunne det ellers hedde..) og holde panoramapicnic ved klinten den første aften.
Dette kan absolut anbefales, da du kl. 22 undtagelsesvist har Møns Klint helt for dig selv:

møns klint sommer

Gåturen fra Villa Huno ned til Geocenter Møn og den mest kendte klintestrækning (hvor dette billede er taget) er ca. 3 km, men kan man også nøjes med at gå igennem Klinteskoven og nyde klinten oppefra, alternativt er der en trappe nord for geocentret med det dramatiske navn Røde Udfald, så er turen noget kortere.

Den anden aften spiste vi på Restaurant Villa Huno, der bl.a. lover "en madsymfoni af grønt fra køkkenhaven i samspil med sæsonens vilde frugter fra den østmønske natur". Virkelig lækkert var det i hvert fald:

restaurant villa huno

Restauranten råder også over en stor udendørs solterrasse, men desværre blæste det for vildt netop denne aften og vi var derfor nødt til at spise indenfor. 

Restaurant villa huno Møn

Opholdet omfattede herudover en lækker morgenmadsbuffet, dog med det kuriosum at de ikke var i stand til at servere nogen kaffespecialiteter overhovedet (og med det mener faktisk bare en espresso eller cappuccino), de kører filterkaffe only hele vejen (så det var heller ikke muligt at få en espresso efter middagen), her ville jeg nok lige overveje at investere i en espressomaskine. Især udenlandske turister vil nok stille sig meget undende overfor kun at blive budt på filterkaffe, særligt når kaffen ligefrem nævnes som et salgsargument: 

villa huno

Men dette er selvsagt en meget lille anke og jeg vil helt klart anbefale et besøg på Villa Huno - trods alt er det vel de færreste som ikke drømmer om en overnatning i et veritabelt marguerithav?! 

villa huno

Vil du endnu tættere på naturen kan du også vælge at bo i et af Villa Hunos glampingtelte, der står på hver deres træterrasse på en bakketop ved siden af. De var kun lige ved at bygge dem da vi var der, så jeg har desværre ingen billeder, men det ser fortryllende ud på websitet i hvert fald. Morgenmaden er inklusive og indtages i Villa Hunos restaurant, hvor man selvfølgelig også kan vælge at spise til aften.

Er du på udkig efter et lidt billigere alternativ er den nærmeste nabo Camp Møns Klint er godt bud. Pladsen så virkelig superhyggelig ud og Restaurant Villa Huno kan selvsagt sagtens besøges selvom man ikke bor på hotellet.

MOBIL UDEN BIL: SÅDAN KOMMER DU TIL VILLA HUNO PÅ MØN

Fra København tager du den direkte togforbindelse til Vordingborg, turen tager ca. 1 time og 20 minutter. Fra Vordingborg følger du den nationale cykelrute 8 Østersøruten hele vejen til Møn og Villa Huno:

vordingborg

Hele turen er ca. 50 km og kan varmt anbefales:

østersøruten

Vil man ikke cykle så langt kan man alternativt tage cyklen med i bussen fra Vordingborg til Stege (ikke alle er klar over dette, men reglerne er blevet ændret så man gerne må have cykel med i næsten alle busser, endelig!), herfra er der kun ca. 18 km. Vil man tilbagelægge hele rejsen med tog og bus tager det desværre godt fire timer, plus at man skal gå godt 5 km det sidste stykke. Til sammenligning tager hele turen kun halvanden time med bil :(

Disse unikke overnatningssteder kunne også interesse dig:

Lillero

DANMARK / ODSHERRED

lynæs surfcenter

DANMARK / NORDSJÆLLAND

strandhotel røsnæs

DANMARK / VESTSJÆLLAND

Lillero: Telthotel med havudsigt

Surfshack hos Lynæs Surfcenter

Strandhotel Røsnæs

bottom of page