top of page

SPAHOTEL SKANSEN

Besøgstidspunkt: okt. 2023, jan. 2020

  • Hvad: Spahotel med kallbadhus

  • Hvor: I Båstad  (Skåne)

  • Fedt fordi: Her får du både moderne rooftop spa og kallbadhus med havbad

  • Aktiv ankomst: på cykel ad Kattegattleden

kallbadhus båstad

Spahotellet Skansen i Båstad

Hotel Skansen i Båstad er først og fremmest kendt for sit ikoniske kallbadhus, der på diverse reklame/dronefotos nærmest ligner en caribisk feriedrøm på pæle. I virkelighedens verden befinder vi os på svensk terræn, og Øresunds dominerende nuance er umiddelbart noget tættere på blågrå end smaragdgrøn.

Det gør dog ikke oplevelsen af at sidde 60 meter ude i (vinter)havet mindre, og selvsagt har man en fantastisk udsigt fra alle rum. Allerforrest er der en terrasse med et lækkert varmtvandsbassin (38 grader), hvorfra man alt efter tidspunkt på dagen kan nyde vinternatten eller havudsigten:

båstad kallbadhus

Det samme gør sig gældende fra saunaerne (opdelt i herre- og damesauna):

Sauna båstad

Samt pejsestuen, hvor der kan købes lette snacks og drikkevarer:

Sauna båstad

Kan afgjort anbefale et besøg i de kolde vintermåneder, her god stemning en mørk og blæsende januaraften:

skansen_båstad

Udover kallbadhuset rummer hotellet en helt ny rooftop spa, som var i fuld gang med at blive bygget da vi var der i januar 2020. Den kan jeg af samme grund derfor ikke sige noget om, men ifølge websitet kan man bl.a. slænge sig i udendørs infinitypool og boblebad med havudsigt.

Update 2023: nu har vi været tilbage på Skansen igen, og shit den rooftop spa er blevet skøn! Her ligger man så og gasser sig: (der er også et boblebassin deroppe):

På stueplan er der ligeledes kommet et helt nyt spaområde med dampbad, sauna, pool og afslapningsrum:

Hotellets indretningsdesign har et moderne og måske lidt businessagtigt præg:

lobby skansen båstad

Udsigten fra værelserne er selvsagt i top:

båstad_skansen

(om end jeg altid glemmer at det egentlig ikke kan betale sig at investere i et værelse med havudsigt i vintermånderne, da det jo alligevel nærmest er mørkt når man tjekker ind).

Under alle omstændigheder er der selvsagt havudsigt fra morgenmadsrestauranten, der bl.a. imponerer med separat vaffel/pandekagebar.

Aftensmaden spises i hotellets hyggelige restaurant Sand, der disker op med retter fra det moderne svenske køkken, helt i tidens trend selvfølgelig lavet på lokale og sæsonbestemte råvarer. 

AKTIVITETER I OG OMKRING BÅSTAD

Hotellet er vært for den årlige sportsbegivenhed Swedish Open og har sit helt eget tennisstadion:

båstad_tennis

I det hele taget har hotellet stort fokus på sport og aktive naturoplevelser, idet Bjärehalvöen er kendt for sin storslåede natur og sine mange golfbaner. Fx kan man booke en vandrepakke, hvor man vandrer fra Torekov til Båstad via Skåneleden. Etapen er på 24 km og går bl.a. gennem de dramatiske røde klippelandskaber i Hovs Hallar og forbi det overdådige parkanlæg Norrvikens Trädgårdar.

 

Torekov er ligesom Båstad en livlig ferieby, og også her finder man et lækkert spahotel. Her kan man altså få en virkelig fin spaweekend i Sydsverige med masser af natur, motion og spaforkælelse. Har ikke selv prøvet denne kombination, men lyder bestemt tillokkende. Der går bus mellem Torekov og Båstad, så det er ikke noget problem at komme tilbage til udgangspunktet efterfølgende.

Jeg har cyklet igennem begge byer via Kattegattleden, her et par billeder fra Torekov i september:

torekov
torekov_sverige

Selvsagt kan man også overnatte på Båstad Skansen i forbindelse med Kattegattleden, man kunne fx uden tvivl få en fantastisk forårstur (altså inden det bliver alt for varmt til at nyde saunaerne og varmtvandsbassinerne).

Kører man med bil til Båstad Skansen fra København, vil jeg desuden helt klart anbefale et stop i naturreservaterne Kullen eller Hovs Hallar på vejen, helt perfekt at blive godt blæst igennem inden sauna og varme bade:

kullen

SÅDAN KOMMER DU TIL BÅSTAD

Du behøver ikke bil for at komme til Skansen Båstad, du kan nemlig køre med øresundstoget hele vejen. Rejsen tager ca. 2 timer. Fra togstationen i Båstad går der bus direkte til hotellet i tilslutning til alle togankomster (koster ikke ekstra), stoppestedet hedder Båstad Torget og turen tager kun ca. 10 min.

Vil man kombinere spaopholdet med Skåneleden, vil det mest praktiske være at skifte i Helsingborg og tage toget herfra til Förslöv Station. Herfra er der 23 minutter med bus til Torekov. I alt tager turen 3 timer. Selve vandreturen herfra til Båstad burde tage omkring 7 timer. Fra Båstad tager man toget hjem til København. 

bottom of page