top of page

UNIKKE SHELTERS
I ØRESUNDSREGIONEN

Unik overnatning under åben himmel

ARKNAT-SKÅNE
  • Hvad: shelters i vilde og overraskende designs

  • Hvor: Øresundsregionen (Sjælland+ Skåne)

  • Fedt fordi: det ER da bare sjovere at overnatte i en bikube eller en bogskal!

Vild med anderledes ideer, fantasifulde designs og overnatninger under åben himmel? Så tjek min liste over Øresundsregionens mest spektakulære shelters, der bare venter på at danne rammen om en unik overnatning.

#1: POD | ÖSTERSLÖV

"Pod" er et helt igennem fantastisk shelter, der på smukkeste vis er inspireret af bogskaller (den piggede skal uden om bøgetræets små trekantede nødder). Pod er designet af ArkNat (en årlig arkitekturfestival, hvor unge arkitektstuderende fra hele Europa mødes i Sverige for at designe fantasifulde shelters i pagt med den omkringliggende natur). Foran shelteret er der anlagt bålplads, og fem minutters gang væk finder du en fin badeplads ud til Råbelövssjön. Kan ikke forhåndsbookes.


Aktiv ankomst: Shelteret ligger i Österslöv en kort cykel- eller gåtur (ca. 10 km) fra stationsbyen Kristianstad, der igen nås med direkte øresundstog på ca. halvanden time fra København = perfekt til et hurtigt hverdagseventyr. Efter Österslöv fortsætter cykelstien desuden videre til den populære kano- og fiskesø Immeln (ca. 14 km) med sine over 200 øer, så her kunne man i den grad sagtens fortsætte eventyret.
 

Koordinater: 56.102025, 14.246399, kan også findes på Google Maps ved at indtaste "Pod vindskydd"

pod_vindskydd_edited.jpg
shelter_arknat

Klik her for at se en lille video af pod indefra.

#2: DRAGØR FORT SHELTER | DRAGØR

Dragør Fort byder på noget så sjældent som en, med egne ord, "autentisk luksus-shelterbunker". Shelteret er en lukket konstruktion med græsbeklædt tag og har 3-4 sovepladser. Udover den historiske vibe udmærker shelteret sig ved sin spektakulære udsigt over Øresund med Øresundsbroen i baggrunden. Vil man have en dukkert ligger den populære Mormorstrand samt Dragør Søbad kun fem minutters gang væk. Med til shelteret hører en absolut rustik bålhytte (billede 3), men gider man ikke selv at lave mad er der både en foodtruck og asiatisk restaurant på fortet (kun i sommerperioden går jeg dog ud fra).

Kort sagt er der lagt op til en overnatning udover det sædvanlige, desværre er prisen også derefter; 995 kr. vil de simpelthen have per nat. Lige i overkanten synes jeg nok, om end det retfærdigvis nok skal nævnes, at man så også får brænde og strøm samt adgang til køleskab og toilet med i prisen. Book her.

Aktiv ankomst: til fods eller på cykel ad Amarminoen. Koordinater: 55.5891485,12.6791332

shelter_dragoer

#3: NÄSTE | BARSEBÄCK HAVN

Shelteret "Näste" Står i Barsebäckshamn og er ligeledes designet af ArkNat.

Du kan overnatte kvit og frit i bikuben, men den kan ikke forhåndsbookes. Og så dufter den vidunderligt af sauna fordi den er helt ny (2022). 5 min væk ligger Barsebäcks havn med toiletter, restaurant og gode bademuligheder.


Aktiv ankomst: på cykel ad Sydkustleden eller til fods ad Skåneleden. Koordinater: 55.7507,12.9033

arknat

#4: RØSNÆS FYR SHELTER | RØSNÆS

Ligger helt ude på spidsen af Røsnæs mindre end 5 meter fra vandkanten og er bygget direkte ind i skrænten. Noget vejrudsat position selvsagt, men sikke en solnedgang man kan opleve fra soveposen. Foran shelteret er der en lille bålplads af sten, mens der ved fyret er toilet og café (ved dog ikke om toilettet er åbent uden for åbningstiden). Kan ikke forhåndsbookes og er ikke overraskende meget populært. Skullet shelteret være optaget er der heldigvis andre shelters i området, se dem på et kort her. Herudover er der også Røsnæs Naturcamping Elverdam.

 
Aktiv ankomst: Ad cykel/vandrestien Røsnæs Rundt. Koordinater: 55.7435079,10.868662 

#5: COCOON | SMYKEHUK

Cocoon er endnu et fantasifuldt design fra ArkNats hånd og ligger tæt på Smykehuk (Sveriges sydligste punkt), som den nationale cykelrute Sydkustleden passerer forbi.
Cocoon er placeret på en bakketop omkranset af skov og med udsigt til en række karakteristiske kalkovne fra 1800-tallet. Nedenfor bakketoppen er der anbragt et transportabel toilet, og til Smygehamn med supermarked, restauranter osv. er der under 3 km. Kan ikke forhåndsbookes.
 

Aktiv ankomst: på cykel ad Sydkustleden, kør fra ved Smykehus, herfra ca. 3 km til shelteret.

Koordinater: 55.3517408,13.3653248

cocoon_arknat

Udsigten fra Cocoon:

Klik her for at se en lille video af cocoon indefra.

#6: SHELTERPLADS ØSTRE FÆRGE | ORØ

Shelterplads på Orø lige ved færgelejet til Østre Færge. Stor plads med to shelters og bålsted samt opholdshus i form af en gammel fiskerbåd (med langbord og bænke indeni). En historisk barkegryde sørger for yderligere stemning og blikfang - barkegryderne var tidligere uundværlige øens fiskere, som imprægnerede fiskenet og sejl heri. Kan ikke forhåndsbookes. Skulle shelterpladsen være optaget er der to andre shelterpladser på Orø.


Aktiv ankomst: på cykel eller til fods ad Fjordstien, tag den gule trækfærge fra Hammer Bakke.

Koordinater: 55.7577643,11.8325426

Lyst til at udforske endnu flere sensationelle shelters i Skåne? Så tjek de 9 eventyrlige shelters fra Arknat her.

bottom of page