VESTKYSTRUTEN

Hvide Sande - Nymindegab (23 km)

Turtidspunkt: Juli 2020

  • Hvad: Vestkystruten, officiel cykelrute fra Skagen til Rudbøl ved den tyske grænse, 560 km

  • Transport: med tog til enten Skagen (ca. 6 timer fra Kbh) eller Tønder (3,5 time fra Kbh)

  • Fedt fordi: enestående klitlandskaber og VESTERHAVET 

Desværre har jeg endnu ikke nået at køre hele Nordkystruten, til gengæld kommer her en lille forsmag i form af en af rutens nok allersmukkeste strækninger: fra Hvide Sande til Nymindegab via den smalle landtange med Ringkøbing Fjord på den ene side og Vesterhavet på den anden. Her har man udsigt til klitter og hav/fjord hele vejen og kører af brede grusstier gennem fascinerende klitlandskaber og hyggelige sommerhusområder, langt væk fra trafik og andre cykelfjendske elementer. Er dog sikker på at strækningen gennem Nationalpark Vadehavet er mindst lige så spektakulær, især måske med en afstikker til Rømø eller Fanø og alle sælerne.

Kort om ruten er den en del af den knap 6000 km lange Nordsørute / Eurovelo 12, der er verdens længste skiltede cykelrute og forløber hele vejen fra Skotland til Norge via bl.a. Danmark. Den danske del af strækningen har rutenummer 1 og udmærker sig ved minimal trafik og få højdemeter (men mon ikke man så til gengæld må påregne en hel del blæst..).

 

Ruten er fint skiltet:

Afsted mod sømærket!

Man er selvsagt aldrig langt fra et dejligt badestop, her er det bare at smide cyklen og krydse klitterne:

Kan overhovedet ikke få nok af dette landskab:

Ruten fører også igennem skov- og sommerhusområder:

Hej hobbithus!

Vel fremme i Hvide Sande kan jeg virkelig anbefale et besøg på restauranten Kommandobroen by Grantland. Måske ikke den mest prangende bygning, men deres fiskemenu var virkelig forrygende:

Kort opsummeret får Nordkystruten helt sikkert mine varmeste anbefalinger. Denne korte strækning på 23 km hver vej gav i hvert fald helt klart lyst til at køre meget mere af ruten, som altid er problemet kun at finde tiden til det, suk. Der er jo også Kattegattleden, Gotlandsleden, Østersøruten og og og...!

Praktiske links:

Alle billeder og tekster er mine og må ikke gengives uden tilladelse. Du er til velkommen til at linke til mit indhold​.

 

Følg mig på Instagram og tjek mine nordiske playlister på Spotify:

  • Instagram - sorte cirkel
spotify.png

- SCANDINAVIAN STAYCATION -

nordisk | naturskønt | nært